PŘEDKRMY
PODZIMNÍ PŘEKVAPENÍ 1 balení lískového těsta, 1vajíčko na potření, 100 g lučiny, 80 g sýru DUKO, 100 g nivy, 20 g vlašských ořechů, hroznové víno, polníček Z lískového těsta vyřízněte pravdelné obdelníčky. Potřete je vajíčkem a upečte v předehřáté troubě. Lučinu, Duko, jemně sekané oříšky a strouhanou nivu utřete v hladký krém, kterým naplňte upečené lískové obdelníčky. Podávejte s polníčkem a hroznovým vínem. Tip : Náplň můžete udělat i na sladko - místo lučiny použijte gervais, sekané liskové oříšky a cukr. Pro lepší chuť obalte těsto po učení v moučkovém cukru s vanilkovou. Servírujte s ovocem
POLÉVKY
HLAVNÍ JÍDLA
DEZERTY
HRUŠKOVÉ MUFFINY 190 g másla, 2 vejce, 100 - 150 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 50 g cukr moučka, 250 g hladké mouky, 1kypřící prášek, 2 hrušky, citrónová šťáva, 50 g ořechů Máslo, vejce, cukr a vanilkový cukr utřete do nadýchané pěny. Přidejte mléko, mouku a kypřící prášek a nakonec vmíchejte nakrájené hrušky pokapané citrónovou štávou. Připravené těsto opatrně vkládejte lžící do muffinunových košíků a posypte je sekanými ořechy. Pečte v předehřáté troubě na 200ºC dozlatova. Tip: hrušky lze nahradit jakýmkoli ovocem dle vaší chuti. Vyskoušejte i různé druhy čokolády (hořkou, mléčnou nebo bílou) nebo sušené ovoce.